2007-9-30 04:20 chiohang
我部機突然有一日開機的時候神左,
我一按開機鍵....個主機板的風扇動了4~5秒後突然停左,
停2~3秒後又再動4~5秒又停.....反反覆覆咁停停動動...
始終都開不到機....又不是火牛的問題(火牛是全新的)...
請請問各位.....它發生甚麼事.....要點先可以整得好....

2007-9-30 18:53 i553041
[quote]Originally posted by [i]chiohang[/i] at 2007-9-30 04:20 AM:
停2~3秒後又再動4~5秒又停.....反反覆覆咁停停動動...
始終都開不到機....又不是火牛的問題(火牛是全新的)...
請請問各 ... [/quote]
可能死板了!(如果CPU風扇轉下停下,亦有機會令CPU過熱連CPU都燒死埋的!)

2007-10-1 02:27 scau
[quote]Originally posted by [i]chiohang[/i] at 2007-9-30 04:20 AM:
請請問各 ... [/quote]

我覺得有 D 疑問,
平時我諗你唔會係打開個機箱的蓋架,
你點會見到 CPU 的風扇按開機時唔行,
仲見到佢一路的情況,
同埋又話係新火牛添,
自己換呀?
搵人上黎換呀?
搬部機比人換呀?
........
我諗你係考下呢度 D 人的反應咋掛!?
咁我又係度陪你吹下水啦!
[b]停2~3秒後又再動4~5秒又停.....反反覆覆咁停停動動...[/b]
佢自己唔使按制都可以自動行下又停下?
[u]又不是火牛的問題(火牛是全新的)...[/u]
新買番黎的火牛一定唔會壞架???
同埋一路你都祇係話你部機,
咁係乜野機又唔知?
內裡係乜野東東又唔知? ..........
嘻嘻! 純係吹水,唔好介意.....

頁: [1]
查看完整版本: 我開唔到機~~救命阿~~