2008-1-21 20:52 法老王
我有一張 56k modem , 裝左落部電腦度 ,
想問下有無方法利用電腦當電話咁用,
可以用 headphone 傾電話, 咁就可以做其他野 !
當年 win95 用過 d 叫 dailer 嘅野 , 不過依家搵唔番 !

希望有大大能解決我的問題 ?! Thx ..

2008-1-22 20:23 i553041
[quote]Originally posted by [i]法老王[/i] at 2008-1-21 08:52 PM:
當年 win95 用過 d 叫 dailer 嘅野 , 不過依家搵唔番 !

希望有大大能解決 ... [/quote]
好像沒有這種程式...

2008-1-23 10:11 scau
[quote]Originally posted by [i]法老王[/i] at 2008-1-21 08:52 PM:

希望有大大能解決 ... [/quote]

嘩! 咁陳年的問題而家都有人問既, 我記得我用緊 Windows 3.1 及 Windows 95 時買 Modem 是會跟著一套軟件的, 是 CD 來的, 而家仲未掉, 那就是叫 Bitware 了, 其中一個功能叫 BitPhone 了, 我都用過一段時間了, 但它祗支援 Windows ME 以下的 OS, 我唔知你用什麼 OS, 你也不防下載來玩下吧, 如果係用緊 XP 就唔敢包用到了, 仲要係你個 Modem 有語音功能, 即是在後面有一個Mic in 及 Aux out 才可以喎, 你試下在這網站下載吧:

[url]http://www.softsea.net/soft/103853.htm[/url]

2008-1-23 18:13 i553041
[quote]Originally posted by [i]scau[/i] at 2008-1-23 10:11 AM:
嘩! 咁陳年的問題而家都有人問既, 我記得我用緊 Windows 3.1 及 Windows 95 時買 Modem 是會跟著一套軟件的, 是 CD 來的, 而家仲未掉, 那就是叫 Bitware 了, 其中一個功能叫 BitPhone 了, 我都用過一段時間了, 但 ... [/quote]
或者我講得太簡單,我應該咁講...呢個年代,已經無呢種程式了!
(就算搵到有,都好似你所講,都應該有好耐歷史,而家o的OS都唔支重可唔可以支援到!)

正如...而家重搵唔搵到gopher o既程式?搵係搵到o既...10年前所寫o既Gopher for Windows o既client吧!

頁: [1]
查看完整版本: 56k modem 一問