2008-3-20 13:03 kk_nanako
各位, 請問點解凡係條 link 有 torrent 這個字, 我就開不到段  影片. 請各位幫幫忙教我.謝謝

2008-3-20 17:44 aizlip
[quote]Originally posted by [i]kk_nanako[/i] at 2008-3-20 01:03 PM:
各位, 請問點解凡係條 link 有 torrent 這個字, 我就開不到段  影片. 請各位幫幫忙教我.謝謝 [/quote]

torrent是不能直接打開的,那是bt的「種子」,你要先下載種子,然後再用bt軟件用這種子以點對點方式把「檔案」下載到你的電腦裡。

2008-3-21 10:41 kk_nanako
Aizlip, 多謝你的教導, 但仍然不明白, 可否告之我所有步驟呢? 一步一步. Thanks

2008-3-22 00:22 aizlip
[quote]Originally posted by [i]kk_nanako[/i] at 2008-3-21 10:41 AM:
Aizlip, 多謝你的教導, 但仍然不明白, 可否告之我所有步驟呢? 一步一步. Thanks [/quote]

真係唔好意思哦,我冇用bt好耐,其實我唔係高手,我以前用bt都係糊里糊塗下載咗,糊里糊塗自己做設定,糊里糊塗又用得喎,然後糊里糊塗唔知幾時剷咗之後都冇用囉。

不如你去bt交流區睇睇啦,嗰邊d教學寫得好詳細,新仔睇完都變高手。
再唔係你都可以再喺度等等,呢度會有其它高手幫你既應該!
:victory2:

2008-3-23 10:38 scau
[quote]Originally posted by [i]aizlip[/i] at 2008-3-22 12:22 AM:
真係唔好意思哦,我冇用bt好耐,其實我唔係高手,我以前用bt都係糊里糊塗下載咗,糊里糊塗自己做設定,糊里糊塗又用得喎,然後糊里糊塗唔知幾時剷咗之後都冇用囉。

不如你去bt交流區睇睇啦,Ü ... [/quote]

哈哈! 幾好! 我又係好似你話齋, 糊里糊塗咁開著左部電腦, 又糊里糊塗咁入左呢個網站, 又糊里糊塗咁註冊埋, 又糊里糊塗咁答左一些自己都唔知的問題, 又糊里糊塗.....一生就咁糊里糊塗的了.

我自己冇玩 BT, 不過網上資料咁多, 係咁二隨便找都大把, 問題係有冇心去找吧, 如果這個基本動作都唔去做, 咁就一世都學唔到野, 一世都會係問呢樣點做呀, 果樣野點做呀........
:01:
[url]http://xanderxs80.myweb.hinet.net/page/BT.htm[/url]

頁: [1]
查看完整版本: torrent