2008-8-18 12:09 dickasd
各位大哥大姐
小弟有一個關於洗機既問題想請教下,
小弟已經有一年無洗啦
但係最近一洗就出現
stop:c000218{Registry File Failure}
The registry cannot load the hive(file):
\systemRoot\system32\config\SECURITY
or its log or alternate.
It is corrupt,absent ,or not writable.
我係c:\windows\system32\config\SECURITY
搵到個個SECURITY喎

我部電腦係唔洗 洗機碟既
我部電腦係只要開機個陣按 f10 就洗得嫁啦 不過係按完之後就出現個段野
我部電腦係xp

如果有洗機碟既程式可唔可以俾我
當然如果解決左e個問題
就唔需要洗機碟既程式啦

請各位大哥大姐教下我點做!

2008-8-30 11:33 stagecoach
洗機???亂來一通,自己重灌就好了,幹嘛要靠當初留的影像檔,
而且影像檔的資料許久沒更新,如果你自己沒update,可能還原後沒多久就掛了吧!
洗機??洗你老媽啦,丟到洗衣機裡洗一洗,你看如何??

2008-8-30 13:10 @~dickson~@
你果個唔係(洗機)既功能
係一個recover 既功能
洗機好似係指format 左佢
再裝過os

2008-9-9 19:09 涂涂
你不如正正式式down番個xp2 or xp3 燒落隻碟用重好!!

2008-9-17 18:13 devo001
洗機? 你講緊咩?:sweat2:

2008-9-23 13:59 xclazzic
重新安裝

2008-9-27 18:56 小榮xD
建議你在網上下載Windows ISO影像檔    再下載Windows的最新更新檔    以XP來說   下載SP3然後和ISO檔一起整合燒進光碟   
再格式化硬碟    重灌

頁: [1]
查看完整版本: 洗機一個好大問題